Speciale dag voor interieurstylisten

Dinsdag 6 februari 2018 stond weer geheel in het teken van de interieurstylist. In de Woonindustrie te Nieuwegein was ik uitgenodigd om deel te nemen aan deze inspirerende dag.

Styling ID Beurzen en Evenementen Speciale dag voor interieurstylisten

Interieurtrends

De eerste lezing van Jan Agelink, Buro Jantrendman, was erg boeiend. Jan maakt trendboeken en geeft presentaties voor de lifestyle, design en mode industrie. Zijn opvatting: “Er is veel creatief protest op een wereld vol veranderingen. Inspiratie wordt gevonden in de natuur, bij vergeten ambachten maar ook bij toekomstige digitale ontwikkelingen.” Aan de hand van een goede presentatie werden de nieuwste consumenten en producttrends inzichtelijk gemaakt, door ze te vertalen naar heldere thema’s en prachtige kleurenschema’s.
Helaas duurde het een uurtje. Echt een aanrader!

We mochten (begrijpelijk) geen foto’s maken, maar op de website van Buro Jantrendman staat een kleine impressie.

Styling ID Beurzen en Evenementen Speciale dag voor interieurstylisten baan

WOW

Naast lezingen was er ook de lancering van WOW (Way Of Working). Michiel de Zeeuw, interieurarchitect en bekend van RTL woonmagazine, mocht deze primeur aan ons presenteren. WOW stimuleert een positieve samenwerking tussen stylisten en woonretailers. Met uiteindelijke doel: een tevreden consument. Zowel bij retailer als stylist staat de klant altijd op nummer één. Daarom is het bundelen van krachten en zorg heel belangrijk. Voor een optimale ervaring voor de klant met professionele adviezen en een onvergetelijke service. Aan de hand van 7 vuistregels wordt het principe van WOW stapsgewijs uitgelegd. Een mooi en belangrijk initiatief van belangenverenigingen INretail en BNS Crisp.

Styling ID Beurzen en Evenementen Speciale dag voor interieurstylisten WOW

Lunch meeting

Toevallig bezochten Sil en Anita van de Brocanteschuur, de vakbeurs in de Woonindustrie. Een mooie gelegenheid om elkaar tijdens de lunch te spreken. Dit scheelt voor beide partijen tijd en kilometers. Nieuwegein is vanaf Hoofddorp dichterbij dan Venray. Het werd een kort, maar gezellig werkoverleg en lunch.

Styling ID Beurzen en Evenementen Speciale dag voor interieurstylisten lunch

De Woonindustrie

De Woonindustrie is inmiddels bekend terrein voor mij. Ik heb er mijn NIA opleidingen gevolgd en bezocht er diverse evenementen. Het is een inspirerende plaats om nieuwe ideeën op te doen. Ik heb ‘s middags dan ook de tijd genomen om de diverse shops te bezoeken. Hierbij een kleine impressie.

Styling ID Beurzen en Evenementen Speciale dag voor interieurstylisten 1
Styling ID Beurzen en Evenementen Speciale dag voor interieurstylisten 4
Styling ID Beurzen en Evenementen Speciale dag voor interieurstylisten 7
Styling ID Beurzen en Evenementen Speciale dag voor interieurstylisten 3
Styling ID Beurzen en Evenementen Speciale dag voor interieurstylisten 5
Styling ID Beurzen en Evenementen Speciale dag voor interieurstylisten 8
Styling ID Beurzen en Evenementen Speciale dag voor interieurstylisten 2
Styling ID Beurzen en Evenementen Speciale dag voor interieurstylisten 6
Styling ID Beurzen en Evenementen Speciale dag voor interieurstylisten 9

Pin It on Pinterest

Share This