Highlights van de vtwonen & designbeurs 2017

Beurzen bezoeken is echt één van de leukste onderdelen van mijn vak. En nu mocht ik ook nog eens namens Wonenonline op pad. Het werd een lange dag.

Maar liefst vier hallen telde de vtwonen & design beurs in de RAI Amsterdam. Alle bezoekers ontvingen bij binnenkomst polsbandjes voorzien van een chip, die je zelf moest activeren. Met deze chip kon je bij diverse stands informatie opvragen, over de producten die in de stand te zien waren. Na te hebben voldaan aan alle stappen, kon ik de beurs betreden.

Styling ID Blog Highlights van de vtwonen & designbeurs 2017 flexa

Flexa kleur van 2018: Heart Wood

De eerste stand die ik bezocht was die van Flexa. Met een prominente muur presenteerden zij de kleur van 2018: Heart Wood. Deze grijsroze kleur is prachtig te combineren met de andere kleuren van Flexa. Om zelf thuis de kleuren te testen deelde Flexa hele handige testers uit, in de vorm van een miniroller. Deze kleurentesters zijn echt fantastisch, om vooraf te bepalen of een kleur bij jouw ruimte past.

Moduleo vinyl vloeren met stijl

Door mijn redactiewerk voor Bouwmedia, heb ik al vele soorten vloeren omschreven. Het is soms onmogelijk om de vloeren van elkaar te onderscheiden. Maar de Moods vinylvloer van Moduleo herken ik toch echt al van afstand. Met de geometrische vormen wil Moduleo consumenten inspireren om een unieke en individuele vloer te creëren. Hartelijk werd ik ontvangen door Dennis de Visser, die me in korte tijd alle noviteiten op gebied van vinylvloeren liet zien. Primeur: Nieuwe looks van de Impress collectie van Moduleo. Meer dan 20 nieuwe kleuren en dessins komen dit najaar uit!

Styling ID Blog Highlights van de vtwonen & designbeurs 2017 Moduleo Impress collectie

Inside Blinds

Moduleo en Inside deelden samen een stand. Na de mini presentatie van vloeren, was het de beurt aan Dick van Geest. Op een aanstekelijke, enthousiaste manier liet hij me in korte tijd zoveel mooie raambekleding zien, dat ik hierop in een ander blog op terug ga komen. Toch wil ik wel de meest makkelijke, maar chique, raambekleding uitlichten. De Squid is een zelfklevende raambekleding van transparante stof. Geschikt voor elk type raam, je kan het zelf toepassen en het werkt ook nog zonwerend. Ideaal voor ramen met aparte vormen.

 

Styling ID Blog Highlights van de vtwonen & designbeurs 2017 Inside Blinds

Kom je boren?

Op iedere beurs heb ik wel een stand die uitblinkt. Dit keer was dat zonder twijfel die van Kluswebsite.nl. Met de slogan “win een vakman voor een dag” hadden ze direct mijn aandacht. Daarnaast hadden ze een kaartenmolen staan met super originele teksten als: “Zullen we samen k(l)ussen”, die enorm in trek waren bij het publiek. In gesprek met Quita Kooijman, die me verzekerde dat het geen datingsite betrof, werd me de duidelijk wat de insteek van deze website is.

Heb jij een klus en zoek je een vakman? Schrijf je dan in op de website en meldt de klus die geklaard moet worden. Daarop zullen gemiddeld 4 van de 9000 betrouwbare vakmannen contact met je opnemen. Terwijl bezoekers gretig aan het touwtrekspel deelnamen, schiet ik nog even een filmpje om dit schouwspel vast te leggen. Als een vis in het water grappen Quita en ik er nog even op los, om elkaar daarna te groeten, met de afspraak een keer een wijntje te gaan drinken.

Styling ID Blog Highlights van de vtwonen & designbeurs 2017 Inside Blinds

Highlights

Het mag wel duidelijk zijn hoe de rest van de beurs verlopen is. Overal een praatje maken en ondertussen de stand scannen op noviteiten. Een paar dingen wil ik nog even uitlichten, zoals het label Cartoni Design. Het klinkt Italiaans, maar dit is echt Dutch Design. Interieur gemaakt van gerecycled karton. 100% eco-vriendelijk, waterafstotend, handgemaakt en gewoon super gaaf om te zien!

Styling ID Blog Highlights van de vtwonen & designbeurs 2017 Cartoni Design

Wat ook echt uitgelicht dient te worden is Maximum, een jonge meubelfabriek gevestigd in Parijs, die van industriële afval meubels maakt. Uniek, gekleurd, milieuvriendelijk, design meubilair. Op de stand gaven ze een demonstratie van het gieten van een kunststof zitting. Heel bijzonder hoe deze stoelen tot stand komen.

Styling ID Blog Highlights van de vtwonen & designbeurs 2017 Maximum
Styling ID Blog Highlights van de vtwonen & designbeurs 2017 Maximum stoelen

Om in stijl af te sluiten voeg ik nog een paar foto’s toe als lookbook. vtwonen & design 2017 was voor mij een succes.

Beeldmateriaal: Styling ID

Nieuwsbrief

Volg ons op Instagram

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This