Het stylen van en rondom de bank

De bank is vaak het grootste meubel in de woonkamer en daarmee ook het middelpunt. Een bank bepaalt voor een groot deel de stijl van je interieur, en daarom is het belangrijk dat alles wat op en rondom de bank afspeelt past bij de stijl van de bank. Hoe? Wij geven een aantal tips.

Op de bank

Ga je een bank aanschaffen? Kies dan voor een tijdloze bank. Dat kan een hoekbank zijn, of een simpele twee- of driezits. Ga voor een neutrale kleur, waar je veel richtingen mee op kunt qua stijl, zodat de bank niet onderhevig wordt aan trends. Dit hoeft allesbehalve saai te zijn, want met de juiste accessoires kun je de bank toch net dat beetje extra geven. Denk hierbij aan sierkussens of een plaid om wat extra sfeer en kleur toe te voegen. Zorg ervoor dat de kleuren van de accessoires ook worden afgestemd op de rest van het interieur van de woonkamer.

Achter de bank

Vaak staat de bank tegen een muur. De muur en de bank kun je als een geheel zien, doordat de muur vaak bepaalt hoe de bank overkomt. Zorg er dan ook voor dat de kleuren van de muur en de bank goed bij elkaar passen. Hang schilderijen aan de muur die passen bij de accessoires van de bank en de rest van de interieurstijl. Heb je een ruime woonkamer? Dan kun je er ook voor kiezen de bank niet helemaal tegen de muur aan te zetten. Dat oogt ruimtelijker en je hebt achter de bank ruimte voor bijvoorbeeld een side table. Deze kun je dan weer stijlen met bijvoorbeeld planten of woonaccessoires.

Naast de bank

Om de bank niet op zichzelf te laten staan, is het belangrijk de ruimte naast de bank te vullen. Dit kan met bijvoorbeeld een bijzettafel, lamp of grote plant. Een bijzettafel kun je ook weer stijlen met woonaccessoires en is bovendien erg handig om bijvoorbeeld een glas drinken op kwijt te kunnen. Ga je voor een lamp? Zorg er dan voor dat deze onder je gezichtsveld hangt, zo heb je het minste last van het licht.

Voor de bank

Een vloerkleed voor de bank is essentieel, omdat deze ervoor zorgt dat het zitgedeelte duidelijk wordt afgebakend. Daarnaast staat het natuurlijk ook erg mooi! Ga voor een kleed dat past bij de styling van de bank en de rest van het interieur. Heb je bijvoorbeeld veel strakke lijnen? Dan kun je er met een rond kleed voor zorgen dat de algehele look wat zachter wordt. Wil je de vormen van de bank accentueren? Dan is een rechthoekig kleed een goede keuze. Het is aan te raden een vloerkleed niet onder de bank te schuiven, omdat dit minder ruimtelijk oogt.

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Hulc Publicer

Pin It on Pinterest

Share This