Stijlvolle vazen voor een prachtig boeket

Ik ben gek op bloemen, maar bloemschikken is niet mijn sterkste kant. Ik laat dan ook het liefst een boeket samenstellen door de bloemist. Dan hoef ik thuis alleen de steelpunten eraf te snijden en het elastiekje door te knippen.

Toch verdwijnt het mooie effect van het boeket op het moment dat ik ze loslaat in de vaas. Herken jij je hierin? Ik ben er achtergekomen dat dat niet aan het boeket licht, maar aan de vaas! Ik geef je een paar handige tips.

Styling ID Tips en Trends stijlvolle vazen voor een prachtig boeket villeroy en boch

De vorm, grootte en kleur van de vaas zijn allesbepalend

Bloemen maken ons huis gezellig, brengen natuurlijke frisheid en zorgen voor kleurrijke accenten. Maar vergeet de vaas niet! De vorm, grootte en kleur van de vaas zijn allesbepalend voor het totaalplaatje. Villeroy & Boch heeft voor elke samenstelling een vaas. Enkele bloemen of grotere, luxe boeketten: er is een ruim aanbod in vorm, kleur en maat.

Styling ID Tips en Trends stijlvolle vazen voor een prachtig boeket rood villeroy & boch

Een paar vuistregels

Houd bij je vaaskeuze rekening met deze vuistregels:

  • Hoogte: De bloemen mogen ongeveer 2 x de hoogte van de vaas hebben.
  • Vorm: Klassiek boeket? Kies dan voor een vaas met een X-vorm. Bij losse stelen past een hoog en ruim model. Pluk-boeketten staan het mooist in een rechte vaas met een smalle hals.
  • Kleur: Bij een boeket met uitbundige kleuren kies je voor een vaas in dezelfde kleur.
Styling ID Tips en Trends stijlvolle vazen voor een prachtig boeket wit villeroy en boch

Nieuwe collectie

Vazencollectie ‘Collier‘ van Villeroy & Boch is dit jaar bekroond met het Red Dot Design Award: Product Design 2018. De collectie bestaat uit zes modellen, premium porselein. De Coloured DeLight vazen zijn verkrijgbaar in zes kleuren kristalglas. Deze kan je ook zonder boeket gebruiken, als windlicht. Er zijn ook mini-versies van deze vaas, geschikt voor waxinelichthouders. Van de Drop vazen kun je uit drie maten kiezen en diverse kleuren.

Styling ID Tips en Trends stijlvolle vazen voor een prachtig boeket Collier vaas Villeroy en Boch

Kijk voor inspiratie op de website van Villeroy & Boch.

Nieuwsbrief

Volg ons op Instagram

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This