Shopping Madness

Op uitnodiging van de Pink Lady, bezochten wij zaterdag 25 maart het Feel Good & Shop Event in Veghel. Jaarlijks verruilen webshops voor twee dagen hun computerbusiness voor een Pop-Up Store. Dit lifestyle event vond ook dit jaar weer plaats in de stoere, industriële fabrieksruimte van CHV Noordkade. Na een vriendelijk ontvangst, begon onze zoektocht naar de “onontdekte pareltjes” van de online shopwereld. Tussen al deze shopping madness door, vonden wij vooral de personen achter de webshops. Naast hun mooie producten vertelden ze enthousiast hun verhaal.

Styling ID Blog: Shopping Madness! Feel Good and Shop

No Waste Design

In combinatie met haar gezin, maakt Nikki Zilverentant haar No Waste Design droom waar! Gedreven door haar liefde voor een beter milieu, draagt ze haar duurzame steentje bij, door het verkopen van eco-friendly design producten. De producten van No Waste Design zijn duurzaam, hip, trendy en betaalbaar. Keywords zijn hierbij: fairtrade, duurzaam en ambachtelijk.

Ook heeft ze oog voor Nederlands design

Als moeder van twee is het verhaal achter het product ook belangrijk. Zo zorgt het merk BOB voor een eerlijk loon voor huisvrouwen, zodat ze voor de kinderen kunnen zorgen. Ook heeft Nikki oog voor Nederlands design. Zo spotten wij de “Dutch Design Chairs” waar we onlangs nog een uitgebreid blog over schreven. Het merk Handed By is een Nederlands fairtrade merk, een trendsetter op het gebied van woonaccessoires, tassen en manden. Het uitgangspunt is om zoveel mogelijk gerecyclede materialen te gebruiken. Cool zijn de papieren hanglampen van Yoko Light, een collectie die tot stand is gekomen door origami technieken. Deze opsomming van merken en producten is een tipje van de sluier. Een bezoek aan de website van No Waste Design is een absolute aanrader!

Styling ID Blog: Shopping Madness! No Waste Design, Handed By Up Collectie

Flowee

Met het bezoek aan de stand van Flowee, betreden wij een wereld, waarbij de woonaccessoires in het teken van persoonlijke balans staan. Flowee staat voor relaxed, puur, vrolijkheid, hip en genieten. Meditatie en Yoga wordt thuis toegankelijk, met de daarvoor speciale kussens. Deze relax kussens worden in drie hippe kleuren aangeboden: grijs, turquoise en oranje. Hiermee vind je niet alleen ontspanning en balans, het zijn echte eye-catchers voor je interieur. Ben je op zoek naar jouw zenmomenten thuis? Bezoek dan de webshop van Flowee en vul jouw interieur aan met deze vrolijke “feelgood” accessoires.

Styling ID Blog: Shopping Madness! Flowee meditatie kussen

La Boutique Blanche

Bij La Boutique Blanche vind je exclusieve, originele en unieke meubels en woonaccessoires. Het speciale aan deze webshop is dat alle producten van Belgische en Franse ontwerpers zijn. Indra Stas de eigenaresse van La Boutique Blanche, is van oorsprong Belgisch. In haar thuisland België en favoriete land Frankrijk speurt zij naar de leukste en meest bijzondere items voor in huis. De samenstelling van producten is bijzonder en divers. Eerder schreven wij een blog over de stoere betonnen meubelen van het merk Lyon Béton. Op dit Feel Good Event vraagt ze bijzondere aandacht voor twee prachtige merken.

Made by Mimi

De hippe kussens van Made by Mimi vertellen allemaal hun eigen verhaal. De Belgische ontwerpster Lieve Wouters, neemt van haar reizen de mooiste stoffen mee. Hiervan maakt ze unieke en prachtige kussens. Elk kussen van Made by Mimi is voorzien van een uitleg, zodat de koper mee kan genieten van de reis.

Double Stiched

Bijzonder mooi is de Tableware collectie van Double Stiched. Antwerpse ontwerper Björn Verlinden vervaardigt uit kwalitatief buffelleder een moderne tafelpresentatie. De warme kleuren geven kracht aan het ontwerp wat vooral op ‘basic en functioneel’ gebaseerd is. Deze lederen onderlegger past zowel in uw dagelijkse gebruik als bij feestelijke momenten.

De woontrends van onze zuiderburen zijn luxe en uniek. Voor iedere interieurstijl kun je terecht bij La Boutique Blanche.

De Panhoeve

De Panhoeve is de enige Pop-Up store die geen webshop heeft, maar een “stenen” winkel. Het kaartje met de tekst: “Offline is the New Luxury” voldoet dan ook aan hun concept. Persoonlijk contact staat boven alles. Enthousiast vertelt Lieke van Gaal dat dit familie bedrijf, niet alleen nieuwe meubels en accessoires in de winkel verkoopt. Moeder Willy geeft oude meubels een tweede leven, deze vintage meubels worden gerestaureerd of voorzien van een hip krijtverf jasje.

Huiselijk gevoel

Lieke zelf is ook stylist en geeft haar klanten graag thuis advies. De mogelijkheid om de Lifestyle producten uit de winkel vrijblijvend te proberen, vertelt genoeg over de werkwijze van de Panhoeve. Ook de presentatie van hun producten op dit event, geven je een huiselijk gevoel. Bijzonder leuk vinden wij de wandplankjes, die met een speciale riem aan de wand bevestigd zijn. Lachend vertelt Lieke dat de afkomst van de riemen te vinden is bij de koeien van de boerderij, een idee van haar vader.

Bekende Merken

Naast vintage en unieke eigen ontwerpen, heeft de Panhoeve een groot aanbod van Lifestyle en woonaccessoires van bekende merken als: HK Living, VT wonen, Storebror, Be Pure Home en Koeka Home. Alles wat verkocht wordt, staat prachtig gepresenteerd op de website. Dus vind je een product dat past bij jou thuis, bezoek dan de winkel of stuur een email. Want opsturen is zeker ook een mogelijkheid!

Styling ID Blog: Shopping Madness! De Panhoeve

Wonen voor jou

We hadden ze al gespot!! Hun presentatie viel direct op. En op het moment dat het even wat rustiger was bij Wonen voor Jou, grepen we onze kans. Al snel komen we erachter dat de webshop van de zussen: Sandra en Marlies, meer is dan alleen een trendy shop. De dames zijn zeer creatief. Ze ontwerpen en creëren zelf producten in eigen atelier. Daarnaast werken ze samen met andere ontwerpers/designers. Zo bieden ze een unieke collectie woonaccessoires aan in hun webshop.

“Wie zegt dat winkelen niet gelukkig maakt, is nog nooit in een leuke shop geweest!” (quote van Wonen voor Jou)

Evenals de presentatie in de Pop-Up store, worden de producten in vier thema’s in de webshop aangeboden: interieur, kidskamer-uni, jongens- en meisjeskamer. Binnen ieder thema zijn de producten op elkaar afgestemd en vormen de perfecte harmonie. Combinaties van items uit de diverse thema’s is uiteraard mogelijk. Ook voor interieuradvies ben je bij Wonen voor Jou op het goede adres. Ben je op zoek naar stoer, met een natural look? Bezoek dan de website van Wonen voor Jou. We love it!!

 

Stoeruh Zaken

En dan vanuit het niets komen we ze weer tegen… “de Rijkswachters“! De leuke kleine houten robotjes met hun speciale verhalen. (Lees ons gelijknamige blog!) Maar dit was niet het enige wat deze stand zo speciaal maakte. Het is vooral de mix van lifestyle producten die je aandacht vasthoudt. Allemaal stoer en industrieel. Vintage of nieuw. Sommige producten zijn uniek en worden eenmalig aangeboden. De meeste items zijn van pure materialen. Metaal, hout, zink en beton vormen op deze tafel een spannende combinatie, waarbij harmonie overheerst.

Printdesign

Eigenaresse Hetty Webbink vertelt trots dat Stoeruh Zaken ook een eigen productenlijn heeft: “Wood“. Stoere woonkettingen, maar ook kralen onderzetters, zijn een fraaie aanvulling op de overige Lifestyle producten. Ook hebben ze een eigen lijn Printdesign. Deze bestaat uit kaarten en posters die zelf ontworpen zijn. Wie gek is op de vintage, industriële of Scandinavische stijl, raden wij aan een kijkje te nemen op de webshop van Stoeruh Zaken.

Styling ID Blog: Shopping Madness! Stoeruh Zaken

Swart Wonen

Zoals de naam al doet vermoeden, Swart Wonen staat voor zwarte woonartikelen. Deze Lifestyle webshop staat voor kwaliteit. Ze verkopen mooie interieurproducten die je niet overal ziet. Doel van Wendy de Jong is een uniek stuk design aan te bieden, waarvan de koper met trots kan genieten. De verkoop van deze unieke producten brengt dan ook persoonlijke benadering met zich mee. Ondanks dat deze items in een webshop aangeboden worden, kun je rekenen op een prettig contact en samenwerking.

Puik Art

Bijzonder trots is zij op de stoere leren hanglampen van de Nieuwe Heren, designers van Puik Art. Hierbij gaat het niet alleen om het product zelf, maar het verhaal en de mensen erachter. Ook Toffe Stoffen is een merk om extra te noemen. Deze theedoeken zijn van 100% bio katoen en worden gemaakt in ‘het TextielLab‘ in het Nederlandse Textiel Museum in Tilburg.

Naast deze stijlvolle woonartikelen verkoopt Wendy ook stoelen voor binnen en buiten. Swart Wonen voor een ieder, met een passie voor zwart!

Styling ID Blog: Shopping Madness! Swart Wonen Puik Art
Styling ID Blog: Shopping Madness! Swart Wonen Toffe Stoffen

Nature & Vintage

Eigenlijk waren we onderweg naar de uitgang, totdat we in het voorbij lopen de woorden “Milk Paint” zagen staan. Onze nieuwsgierigheid was gewekt. Zeker na onze verf en techniek cursus, hadden we niet verwacht nog een nieuwe verfsoort te ontdekken. Niets is minder waar! Milk Paint is 100% natuurlijke verf, zonder VOF’s, dus ook geschikt voor zwangere vrouwen. Het wordt verkocht in poedervorm. Je hoeft dit enkel 1 op 1 te vermengen met water, heel eenvoudig!

Judith van Nature & Vintage vertelt gepassioneerd over haar liefde voor oude spullen. En dan met name het geven van een tweede leven aan deze meubels en accessoires. Ze vind het heerlijk om zelf creatief bezig te zijn, maar ook om deze creativiteit te delen met anderen. Tijdens haar workshops leert ze haar cursisten de Milk Paint toe te passen. Vooral de verschillende afwerktechnieken maken het werken met dit product speciaal.

Primeur

De liefde voor de natuur maakt Judith trots op het idee, dat haar bedrijf de stempel duurzaam verdient. Dit wil ze doorvoeren in de verkoop van onder andere airplanten. Deze primeur vertrouwde ze ons bescheiden toe. Met de wetenschap, dat ze nu heel snel deze items moet toevoegen aan de website. Succes!

 

Styling ID Blog: Shopping Madness! Nature and Vintage Milk Paint
Styling ID Blog: Shopping Madness! Nature and Vintage Air Plants

Shout-out GelukjesDag

Als interieur en woonblog maken we zo nu en dan een uitstapje naar een bedrijf of product dat extra aandacht verdient. GelukjesDag is zo’n bedrijf. Het product: “de be-leef kalender” is uniek en met heel veel zorg ontwikkeld. Het idee van deze kalender is ontstaan tijdens een reeks van inspirerende wandelingen door twee creatieve dames. Wanneer Wytske tijdens een burnout de steun opzoekt bij Sylvia, groeit het idee om het roer om te gooien. Beide zijn toe aan iets nieuws. Het idee om iets te ontwikkelen voor kinderen stond direct vast. Hun visie werd: ‘Het creëren van mooie momentjes van aandacht’.

Be-leef kalender

Door de GelukjesDag ‘be-leef kalender’ worden kinderen er op speelse wijze aan herinnerd hoe fijn het is om zichzelf te zijn. Elk luikje is een uniek schilderijtje. En achter ieder luikje zit een mooi opdrachtje en vaak een symbolisch cadeautje. Kortom: Piepkleine luikjes, bomvol beleving! Het creëren van mooie momentjes van aandacht, dat is de missie van het duo ‘GelukjesDag’.

Met het ontwikkelen en uitbrengen van deze succesvolle kalender, stopt het avontuur nog lang niet. Plannen om speciale uitgaves van de kalender te maken, denk aan een ziekenhuiskalender of een natuurkalender, zijn in ontwikkeling. Ook durven de dames te dromen van een toekomst over de grens.

Nieuwsgierig geworden, bezoek dan de website van GelukjesDag!

Styling ID Blog: Shopping Madness! GelukjesDag Be-leef kalender

Websites

We kenden het Feel Good en Shop Event niet, maar waren zeker blij verrast. Een gemoedelijk event, waar een super relaxte sfeer hangt. Leuk is de mogelijkheid om direct producten te kunnen kopen. En dat gebeurd op grote schaal. Een ware Shopping Madness ontstaat bij sommige. Tip voor de volgende keer: neem een goede tas mee! Wij hebben een papieren tas letterlijk zien openbarsten, onder het gewicht van de ingekochte spullen. Als je niet kunt wachten, shop dan online. Hieronder nogmaals de namen en directe websitelinks.

– No waste Design:  www.nowastedesign.nl
– Flowee: www.flowee.nl
– La Boutique Blanche: www.laboutiqueblanche.nl
– De Panhoeve: www.depanhoeve.nl
– Wonen voor Jou: www.wonenvoorjou.nl
– Stoeruh Zaken: www.stoeruhzaken.nl
– Swart Wonen: www.swartwonen.nl
– Nature & Vintage: www.natureandvintage.nl
– GelukjesDag: www.gelukjesdag.nl

Wij zijn best trots op bovenstaande lijst. Leuke bedrijven, mooie producten en hele fijnen mensen! Wij wensen jullie allemaal heel veel succes voor de toekomst.

Styling ID Blog: Shopping Madness! Wonen voor Jou speelgoed

Bedankt Pink Lady

Bedankt Pink Lady voor jouw gastvrijheid: www.feelgoodshopevent.nl. En Floor de Kler voor de foto’s.

Beeldmateriaal:
– Styling ID
– Gelukjesdag

Pin It on Pinterest

Share This