Goeds

Aan bijna het einde van de eerste maand van 2017, wil ik nog één keer terugblikken op 2016. Op de valreep van dat jaar ontdekte ik, per toeval, een hele hippe design winkel genaamd: Goeds! Op de terugweg van een bezoek aan LOODS5 in Zaandam, reed ik langs een bijzonder monumentaal pand. Van een afstand zag ik op het dak “de Machinekamer” staan! Aangezien ik dit bedrijf volg op Facebook, besloot ik het terrein op te rijden. Na mijn bezoek aan de Machinekamer (ook een bezoek waard!!), werd mijn aandacht getrokken naar een andere naam, op de deur ernaast. Ik besloot de grote, nostalgische trap op te lopen en kwam zo in een prachtige industriële ruimte. Vol met nieuw design!

Styling ID blog: Goeds! Historsche pand Bruynzeel in Zaandam

Caroline Boone

Na een rondje door de winkel te hebben gelopen, raakte ik aan de praat met medewerkster Sushila Perdaan. Aangestoken door mijn enthousiasme, vertelde ze hoe Caroline Boone (het gezicht achter) het concept van Goeds heeft bedacht. Door haar basisopleiding aan de Rietveld Academie begon zij als zelfstandig grafisch ontwerper. Maar haar interesse reikte verder. Ze ontwikkelde kennis en liefde voor meubeldesign, productdesign, accessoire-design maar ook architectuur (boekontwerpen voor het NAi), en woninginrichting. Dat heeft uiteindelijk tot de oprichting van Goeds in september 2014 geleid.

Styling ID blog: Goeds! Nieuw design

Nieuw Design

Goeds staat voor nieuw design. Alle producten zijn nieuw, hoewel sommige een retro look hebben. Men richt zich op unieke en duurzame interieur- en verlichtingsdesignbrands.

Binnenkort opent Goeds de deuren van een (tweede) nieuwe winkel in Amsterdam

Goeds wil een breed platform bieden aan brands, individuele designers, meubelmakers en nieuwe talenten. Dit doen ze niet alleen in de Showroom in Zaandam. Ook online is Goeds actief als webshop. En daar blijft het niet bij: binnenkort opent Goeds de deuren van een (tweede) nieuwe winkel in Amsterdam! Op franchise basis willen ze dit concept verder uitbreiden.

Styling ID blog: Goeds! Airplanting by Carolijn Slottje

Guilt-Free

Ze zijn continu op zoek naar nieuw, maar vooral vernieuwend design. Hierbij zijn geen grenzen! Overal ter wereld mag het design vandaan komen. Zolang het maar past in de collectie, duurzaam en met productkennis is geproduceerd en in hoge mate customized aangeboden kan worden aan de klant. Ze staan voor kwaliteit, de producten worden “guilt-free” aangeboden! Dit betekent dat de producten niet met kinderhandjes vervaardigd zijn en dat de makers een goed loon betaald hebben gekregen.

Styling ID blog: Goeds! Sofa
Styling ID blog: Goeds! Kruk Angel van Addinterior

Klantgericht

Goeds is zeer klantgericht. Niet alleen kun je rekenen op een advies op maat, ze geven dit ook op locatie, bij jou thuis dus. Wat mij bijzonder aansprak is de extra service die ze aanbieden. De klant mag verlichting en kleinmeubels op zicht meenemen naar huis. Zodat de klant thuis kan ervaren of het product voldoet en past in het bestaande interieur.

Styling ID blog: Goeds! Verlichting en Kleinmeubels op zicht

Uniek

Wat een cadeautje was de ontdekking van dit bedrijf. Uniek design, gastvrije ontvangst, ik kan alleen jullie maar heel veel Goeds wensen!

Wil je zelf een kijkje nemen bij Goeds, bezoek dan deze website en geniet van het complete plaatje!

Foto’s:
– Styling ID
– Goeds

Hieronder nog een paar “bonus foto’s”!

Styling ID blog: Goeds! Showroom opstelling
Styling ID blog: Goeds! Showroom opstelling
Styling ID blog: Goeds! Design verlichting van Pulpo
 Styling ID blog: Goeds! Diverse design hanglampen