Interieurstylen met de Hortensia

De decoratieve Hortensia is ideaal om je interieur te stylen. De Hortensia past bij iedere interieurstijl. Je hoeft daarvoor niet de hele kamer om te bouwen. Met kamerhortensia’s bereik je eenvoudig het gewenste effect! Een nieuw bloeiseizoen voor de kamerhortensia, de interieurversie van de bekende tuinplant, is aangebroken. En daarom zetten wij de Hortensia in het (niet volle) zonnetje.

Interieurstylen met de Hortensia Ibiza stijl

Scandinavisch

Scandinavisch design is al een paar jaar zeer populair. De stijl kenmerkt zich door een mix van minimalistisch, strak, functioneel en landelijk. Met een of meer kamerhortensia’s breng je eenvoudig een sfeer aan. Zet de decoratieve planten in betonnen potten of stoere rieten manden. De zachtroze of lichtblauwe bloemen zorgen voor rust en maken het Scandinavisch interieur helemaal up-to-date.

Interieurstylen met de Hortensia scandinavische woonstijl

Bohemien

Hortensia’s passen uitstekend in een Bohemien interieur. Samen met verschillende stijlen, materialen, vormen en kleuren uit verschillende culturen. Mooie objecten zoals souvenirs of accessoires combineer je met kamerplanten. Zet bijvoorbeeld hortensia’s op een stoere, industriële trolley. Door je niet te verliezen in overvloedige decoratie maar eenheid te creëren met rode, paarse of roze hortensia’s ontstaat er juist een gelijkwaardigheid van culturen.

Interieurstylen met de Hortensia bohemian stijl

Trend Equalise

Eén van de groentrends van 2017 is ‘Equalise’. In het interieur zijn geen blikvangers of specifieke zichtlijnen, maar heerst een sfeer waar mannelijke en vrouwelijke elementen in evenwicht zijn. De gebruikte kleuren zijn gemengd en vriendelijk van toon. Het resulteert in een uitgebalanceerde omgeving met zowel mannelijke als vrouwelijke elementen. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van ruige houten materialen met decoratieve hortensia’s in pastelkleuren.

Interieurstylen met de Hortensia natural look

Verzorging

De kamerhortensia bloeit met witte, roze, blauwe, paarse of rode bloemschermen, met een doorsnee van 10 tot maar liefst 25 cm. Het is een sterke plant die eenvoudig te verzorgen is. Het belangrijkste is om regelmatig water te geven. Als de grond licht vochtig is, is het voldoende. Voeg eens in de twee weken vloeibare plantenvoeding aan het gietwater toe. Zet de hortensia liever niet in de volle zon.

Interieurstylen met de Hortensia kleurrijk

Kijk voor meer informatie en inspiratie via www.hydrangeaworld.com

Beeldmateriaal:
– Hydrangeaworld

Pin It on Pinterest

Share This