Spa gebruik ter ontspanning van je lichaam

Wanneer je stress hebt of moe bent zijn er meerdere manieren om je lijf rust te gunnen. Zo kun je een jacuzzi in je badkamer integreren, met speciale ingebouwde stralen, die je lichaam helpen te masseren. Dit wordt ook wel hydrotherapie genoemd.

Allereerst zorgt de therapie voor een combinatie van warmte, massage en drijfvermogen. De bloedvaten verwijden dankzij het warme water van de spa, waardoor de bloedtoevoer naar de weefsels in je lichaam vergemakkelijkt wordt. Dit biedt een uitkomst, wanneer je last hebt van vermoeide spieren, want hierdoor gaat de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof naar de spieren sneller.

Styling ID Tips en trends Spa gebruik ter ontspanning van je lichaam genieten

Hydrotherapie

De hydrotherapie helpt bij verschillende pijn- of bewegingsklachten. Het biedt ondersteuning bij gewrichtsklachten, zoals artrose, reuma of fibromyalgie. Tevens kan de therapie ontspannend zijn bij orthopedische klachten (na een operatie) of bij ziektes als Multiple Sclerose of Parkinson. Ook kan het raadzaam zijn deze therapie te volgen, wanneer je last hebt van een hernia of spierziekten. De hydrotherapie is ook voor personen met overgewicht, hart- en/of long problemen ontspannend. Tenslotte is het bij huidaandoeningen een aanrader. De huid herstelt namelijk beter, doordat het warme water de poriën opent.

Styling ID Tips en trends Spa gebruik ter ontspanning van je lichaam jacuzzi

Thuis of in groepsverband

In principe kan de massage van de stralen van een jacuzzi al helpen te ontspannen, echter kun je er ook voor kiezen hydrotherapie te volgen met een groep mensen in een zwembad. Zo kun je onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut in verwarmd water trainen. In het water heeft zwaartekracht minder grip, waardoor je je makkelijker kunt bewegen. Op deze manier kun je veilig bewegen zonder je gewrichten te veel te belasten. Naast dat de oefeningen je spieren uiteindelijk ontspannen, kun je met deze therapie ook de kracht in je lichaam verbeteren.

Styling ID Tips en trends Spa gebruik ter ontspanning van je lichaam whirlpool

Fonteynspa’s

Wanneer je een jacuzzi wil aanschaffen, kun je op de website van Fonteynspa’s een uitgebreid assortiment van diverse modellen vinden. Naast whirlpools worden hier ook hottubs en spa baden aangeboden. Een spa bad is eigenlijk een zwembad en een spa gecombineerd. Hierin kun je dus naast de warmte van het water ook genieten van de grote omvang van het bad.

Kijk voor meer informatie op Spa.

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]