Van kokosnoot tot wandpaneel!

Voor het schrijven over de verschillende soorten wandafwerkingen voor UW-woonmagazine.nl, raadpleeg ik Google regelmatig.  En met de zoekterm “Wall Cladding” vond ik een grote diversiteit op gebied van wandbekleding tegen. Het één nog mooier dan het ander. Ik vind het wel altijd een sport om iets aparts te ontdekken. Daardoor herinnerde ik me een stand van Nature@Home op de laatste VTWonen & design beurs, zij presenteerde wandafwerking als volgt: “Van kokosnoot tot wandpaneel!”

 

Nature@Home

Dit jonge bedrijf is in 2013 de uitdaging aangegaan met natuurlijke wandbekleding. En ik kan me nog herinneren hoe druk het was, in de nogal kleine beursstand. Wat ze overigens slim opgelost hadden door gebruik te maken van hele hoge voorbeeld wanden. Het voelde haast alsof je tussen de hoge bomen van de jungle stond. Ik raakte in gesprek met de eigenaresse die vol enthousiasme uitlegde wat voor soort wandbekleding zij verkopen.

Cocomosaic

De wandbekleding van kokos is 100% natuurlijk en handgemaakt. In Indonesië zijn veel kokosnoten. De schaal van zo’n kokosnoot werd voorheen verwerkt tot houtskool. Maar daar is verandering in gekomen. De schalen worden in perfecte vierkante stukjes gesneden en verlijmd op een groter paneel, een Cocomosaic panel! De kokosnoot schelpjes worden op verschillende manieren verwerkt: met stenen getrommeld, bolle of holle kant, rechthoekige staafjes kokosnoot, blank gelakt, etc

Werkgelegenheid

Daarnaast biedt de productie van dit milieuvriendelijke product veel werkgelegenheid voor de plaatselijke bevolking.  Kortom met deze natuurlijke wandbekleding haal je niet alleen een exotische sfeer in huis!

Beleef:  “the art of natural fine and green living

Van kokosnoot tot wandpaneel! Beleef: the art of natural fine and green living

Bron: Nature@Home