Meten is weten!

Een moodboard is belangrijk om jouw ideeën te ondersteunen. Zo kom je erachter of kleuren bij elkaar passen en kan je makkelijk aangeven welke sfeer (stijl) je mooi vindt. Wat ook heel belangrijk is, zijn de maten van de ruimte en de meubels die in die ruimte komen te staan. “Meten is weten!” Alleen dan weet je of alles in een ruimte past.

Voor mijn thuisproject: “slaapkamer ruil” met mijn dochter moest ik dus 2 kamers apart meten en tekenen. Nou heb ik het geluk dat ik beschik over de bouwtekeningen, dus had ik in grote lijnen de maten. Maar toch zijn die bouwtekeningen niet helemaal up-to-date! Zo is er in de ouderslaapkamer een kolom gekomen voor het rookkanaal, van de open haard op de begane grond. Kortom: meten is weten. Met mijn trouwe “rolmaat” en mijn telefoontool: “dictafoon” in de hand, ben ik wand voor wand gaan meten. En de maten ingesproken op mijn telefoon. Het terugluisteren vind ik sneller gaan dan alles noteren. Hetzelfde deed ik met de desbetreffende meubels die in de ruimte komen te staan.

En dan breekt voor mij altijd weer een leuk, maar ook spannend, moment aan. Het omzetten van alle afmetingen in 2D tekeningen. Op deze manier kom ik erachter of mijn ideeën ook daadwerkelijk passen.

Dat 2D tekenen doe ik op een ouderwets tekenbord.

Styling ID 2D tekening Meten is weten
Styling ID Meten is weten!

Basisplan

Eerst teken ik mijn nieuwe slaapkamer. Deze is eenvoudig, recht toe recht aan. Ik begin met de basis, dan het meubelplan, daarna kleur ik deze in. Zo begint mijn kamer steeds meer “te leven”.

De nieuwe slaapkamer van mijn dochter is een grotere uitdaging, aangezien het een puntdak heeft, zoals een zolder. De kamer is enorm sfeervol door 2 kleine erkertjes, maar wel wat intensiever om te tekenen. Ook hier volg ik voorgenoemde stappen. Na een middag tekenen, is dit het resultaat.

Styling ID Meten is weten! Meubelplan in kleur
Styling ID, Meten is weten! Meubelplan in kleur

Wat zeker ook belangrijk is, is om het project even los te laten (heel moeilijk voor mij!!).