Een Gooische tuin!

Hoewel de zomer al lang begonnen is, laat het weer het toch een beetje afweten. En op het moment dat het kan, bevind ik me lekker buiten in de tuin. Zo ook afgelopen weekend. Eerst even de “herfst” uit mijn tuin geveegd. Want door het druilerige weer verliezen mijn planten enorm veel blad. Al gauw laat ik de bezem liggen, want de zon verwarmt me en ik plof lekker neer in mijn geliefde hangmat. En met het branden van de zon op mijn huid, bedenk ik me dat enige vorm van zonbescherming wel erg fijn zou zijn in mijn tuin. Langzaam doezel ik weg en stel ik in gedachte mijn “tuin bucket list” samen. Wie droomt er nou niet van Een Gooische tuin!

Schaduw

Je tegen de zon beschermen is niet alleen lekker maar ook heel verstandig. Door de hoge UV-straling loop je natuurlijk kans op huidbeschadiging. Gelukkig zijn er op gebied van zonwering veel mogelijkheden. Ik vind zo’n vaste terrasoverkapping erg gaaf, maar deze neemt veel ruimte in beslag, een mooi alternatief is bijvoorbeeld een schaduwdoek. Deze zijn geschikt voor de tuin, maar ook voor het balkon of dakterras.

Een Gooische tuin! Terrasoverkapping

Buitenkeuken

Als ik er al aan denk, ruik ik de bbq. Ik ben niet zo handig met die kooltjes. Dus is een bbq op gas een fantastische uitvinding voor mij. Want op een warme zomer avond wil ik niet meer binnen koken en het is zo veel leuker om dit met het gezin buiten te doen. Op gebied van de bbq zijn er heel veel keuzes. Van Amerikaans design tot de Italiaanse pizza-oven. Te leuk zijn die. Bon appetit!!

Wellness

Heerlijk ontspannen in de jacuzzi. Dat is allang geen gek idee meer. Ook hierin valt veel te kiezen. Echt een toppunt van quality time in eigen tuin. Voor een meer milieu vriendelijkere oplossing is er de hottub. Deze zijn vaak ook wat compacter, rond van vorm, hout gestookt, ideaal voor de kleinere tuin. Wie wil er nou niet genieten van een warm bad onder de sterrenhemel?

Vuurtje stoken

Mijn favoriete moment van de dag. Met elkaar bij het haardvuur zitten. De dag doornemend! Wijntje erbij, rozig starend in het vuur. Heerlijk!! Hoewel ik gek ben van hout gestookte buitenhaarden, moet ik toegeven dat de zogenaamde vuurtafels ook erg trendy zijn. Veilig en milieuvriendelijk, omdat ze gasgestookt zijn. En rookvrij!! Handig als je net uit bad komt….

Langzaam ontwaak ik uit mijn heerlijke droom. Mijn tuin zal nooit een Gooische tuin! van formaat worden, maar ik geniet er zoveel mogelijk van. Ik hoop dat ik je op mooie ideeën heb gebracht! Ik wens jullie nog een hele fijne zomer toe.

Bron: Al het beeldmateriaal is afkomstig van Uw-Woonmagazine.nl

Merken:

– ZonZ
– Morso
– Cerdic spabaden
– Happy Cocooning