Beurs Eigen Huis

Samen met Stephan Beelen, die ik hier precies een half jaar geleden voor het eerst ontmoette, stond ik vandaag op Beurs Eigen Huis. Stephan is mede-eigenaar van uitgeverij Bouwmedia, die jaarlijks 4 (glossy) magazines uitbrengt: UW- keuken, UW-badkamer, UW-vloer en UW-haard.

De Woonmagazines bieden de consument waardevolle informatie bij de aanschaf van nieuwe producten voor de nieuwe of bestaande woning. Daarnaast hebben alle 4 de magazine een website, waar de consument nog veel meer informatie kan vinden. Voor deze online versie van het magazine schrijf ik de Product in Beeld items. Maar vandaag geen redactie, geen bureau en geen computer! Vandaag draait alles om de gratis inspiratie & informatie.

Styling ID blog Beurs Eigen Huis

Vanaf 10 uur was de beurs geopend en druppelden de eerste bezoekers binnen. Onder het genot van onze eerste bak koffie, namen Stephan en ik onze beursstrategie door. Welke heel simpel is: geen! We hebben een leuke plek en onze buurman (die naar ons vermaak even de sleutel van een kluis kwijt was) is alles behalve een kluizenaar! Vrolijk maakten we kennis met onze andere beursburen en dan opeens staat er een rij met mensen voor onze neus. Eerst lezend wat er op het bord achter ons staat en dan langzaam naar voor schuivelend om in een magazine te kijken.

Styling ID blog Beurs Eigen Huis

Gratis Inspiratie & informatie

Vanaf het moment dat wij aan de beursbezoeker vertelden, dat de magazines GRATIS waren, kwam de Hollander in de mensen naar boven. Wat eerst weifelend misschien één boekje naar keuze zou zijn geworden, werden er nu 3 of 4! Zo leuk om te zien dat je de mens nog zo gelukkig kan maken. Hierdoor was ook direct het ijs gebroken en ontstonden er hele leuke gesprekken. Zo was er Jan Honcoop van Boslicht, een ontwerper die vol trots foto’s van zijn lampen liet zien allen vervaardigd uit diverse soorten hout. Een aanrader voor wie houdt van duurzame verlichting!

Styling ID blog Beurs Eigen Huis

Stylingadvies

Heerlijk vond ik de spontane reacties van bezoekers, wanneer men hoorde dat ik een Interieurstylist ben! Vanuit de tas kwamen de tekeningen, waarop mijn instant advies volgde. Ik heb vele leuke gesprekken gevoerd en ik hoop dat ik deze mensen heb kunnen voorzien van nieuwe ideeën en inzichten.

Styling ID blog Beurs Eigen Huis

Na 15:30 uur werd het toch aanzienlijk rustiger op de beurs. Tijd om zelf even een rondje te lopen. Even langs het BLOGGERS HOME van waaruit ik morgen werk. Meteen even kennis gemaakt met Maud van Rooij, Marketing & Communicatie manager bij Expo Communications B.V. die het BLOGGERS HOME mede mogelijk heeft gemaakt. Heel fijn was dat ik er nu ook achter kwam dat de presentatie zoals ik hem voorbereid had, niet zou gaan werken. Niets aan de hand, Plan B werk ik straks uit! Ook kwam ik een oude bekende tegen: Pieter de Rijk van Nature at Home, over dit mooie bedrijf heb ik het blog “Wall Cladding” geschreven, op mijn website staat het onder “van kokosnoot tot wandpaneel”! Pieter liet me de laatste trends zien, zie onderstaande foto’s! Ook ontmoet ik DE broer van Anton Sleeuwenhoek….., daarover morgen meer.

Styling ID blog Beurs Eigen Huis
Styling ID blog Beurs Eigen Huis

Om 17:00 uur sloot de beurs! Met heel veel energie en een Happy gevoel ging ik naar huis. Straks de dag van morgen voorbereiden en nog even quality time met mijn kids, dat verdienen deze kanjers in deze drukke tijden! Tot morgen..